Göze damlatılan kırlangıç otu ne kadar faydalı? Bilimsel gerçek: ‘Geri dönüşü yok’

Kırlangıç Otu Göz Damlaması İle İlgili Bilimsel Gerçekler Ortaya Konuldu

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Dr. Ali Osman Gündoğan, yaptığı açıklamada, kırlangıç otu sıvısının göze damlatılmasının körlüğe neden olabileceğini belirtti.

‘Kırlangıç Otu Reklamlarının Gerçeklikten Uzak Olduğu Ortaya Çıktı’

Dr. Gündoğan, son zamanlarda sosyal medyada kırlangıç otunun gözlük kırdırdığı iddialarının yaygınlaştığını ifade etti. Ancak yapılan incelemelerde kırlangıç otunun katarakt, sarı leke, hipermetrop ve astigmat gibi görme bozukluklarını tedavi ettiğine dair herhangi bir kanıt bulunamadığını belirtti.

Dr. Gündoğan, yapılan deneylerde kırlangıç otu damlalarının göz sağlığı için tehlikeli olabileceğini ve gözde tahriş, enfeksiyon ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini vurguladı. Bu nedenle vatandaşların bu tarz sosyal medya akımlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

‘Bilimsel Veriler Kırlangıç Otu Etkisinin Olmadığını Gösteriyor’

Dr. Gündoğan, kırlangıç otunun göz sağlığına herhangi bir fayda sağladığına dair bilimsel bir kanıt bulunmadığını belirtirken, Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pembe Oltulu da kuru göz tedavisi iddialarıyla ilgili yapılan araştırmalarda olumlu ya da olumsuz bir sonuç elde edilemediğini ifade etti.

Related Posts

Kanser tedavisinde çığır açan hücreler Türkiye’de üretilecek

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Liv Hospital Rejeneratif Tıp Kök Hücre Üretim Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Türkiye’de kanser

Sakız çiğnemek baş ağrılarını tetikleyebilir! Doğru kullanıldığında faydası bile var

İster öğle yemeğinden sonra nefesinizi tazelemek için ister bir şeye odaklanmak için çiğniyor olun. Sakız gerçekten ağız sağlığınıza yardımcı mı oluyor mu yoksa içten içe size zarar mı veriyor? Diş hekimliği uzmanlarını sakız çiğnemenin artılarını ve eksilerini masaya yatırdı. İşte tüm detaylarıyla sakız çiğnemenin gerçek yüzü!

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.

Z kuşağının yeni seyahat trendi: JOMO!

3.300 katılımcıyla yapılan ankete göre Z kuşağı arasında yeni bir seyahat trendi yükseliyor. Yeni nesil beslenme, egzersiz, yenilenme ve ruh sağlığını bir arada barındıran bütünsel bir tatil konsepti talep ediyor.

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

Deprem geçti ama korkusu kaldıysa bu uyarıya kulak verin

Klinik Psikolog Sermin Bozbağ, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yoğun kaygı yaşayan bireyleri uyardı. Psk. Bozbağ, “Deprem korkusu normaldir, ancak etkisi uzun sürüyorsa profesyonel destek alınmalı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir