Bayram tatlınız gerçek mi? Uzmanı sahte ürünlere karşı uyardı

Tatlı ve Çikolata Talebindeki Artışla Gıda Güvenliği Önemli Hale Geliyor

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çikolata, şeker ve şerbetli tatlılar yoğun ilgi görüyor. Ancak, bu artan taleple birlikte taklit ve tağşiş ürünlerin de önlenmesi gerekiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, gıda güvenliğine dikkat çekti.

Şekerli Tatlılarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bayramlarda geleneksel olarak tüketilen şerbetli tatlılar, çikolata ve şeker gruplarına biraz daha dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kırım, bu ürünlerin taklit edilerek halka sunulduğunu belirtti. Özellikle nişasta bazlı glikoz ve fruktoz şuruplarının ürünlere eklenmesinin sağlık açısından riskli olduğuna değinen Kırım, bu tarz ürünlerin özellikle çocukların ve yetişkinlerin sağlığını olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.

‘Antep Fıstığı’ İle İlgili Uyarı

Gıda alışverişinin güvenilir yerlerden yapılması gerektiğinin altını çizen Kırım, özellikle şekerli tatlıların evde yapıldığında daha güvenli olduğunu belirtti. Ancak, bazı yerlerde Antep fıstığı yerine daha ucuz alternatiflerin kullanıldığına değinen Kırım, bu durumun taklit ve tağşişe neden olduğunu ifade etti. Alışveriş yaparken ürünlerin içindekiler bilgisine ve TRK koduna bakılmasının önemli olduğunu vurgulayan Kırım, güneş altında bekleyen ürünlerden de uzak durulması gerektiğini dile getirdi.

‘TRK Kodu Olmayan Ürünlerden Kaçının’

Hem günlük hayatta hem de özel günlerde aşırı şeker tüketiminden kaçınılması gerektiğini belirten Kırım, tüketicilerin açıkta satılan şeker ve çikolatalardan uzak durmalarını önerdi. Gıda güvenliği açısından son derece önemli olan Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne uygun ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Kırım, kakao içeriği yüksek çikolataların kaliteli olduğunu ve tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.

Z kuşağının yeni seyahat trendi: JOMO!

3.300 katılımcıyla yapılan ankete göre Z kuşağı arasında yeni bir seyahat trendi yükseliyor. Yeni nesil beslenme, egzersiz, yenilenme ve ruh sağlığını bir arada barındıran bütünsel bir tatil konsepti talep ediyor.

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

Deprem geçti ama korkusu kaldıysa bu uyarıya kulak verin

Klinik Psikolog Sermin Bozbağ, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yoğun kaygı yaşayan bireyleri uyardı. Psk. Bozbağ, “Deprem korkusu normaldir, ancak etkisi uzun sürüyorsa profesyonel destek alınmalı” dedi.

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı yapıldı KIRKLARELİ – Kırklareli’nde düzenlenen 2. Otizm Çalışmaları Konferansı’nda otizm farkındalığına vurgu yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim …

Van’da Kaza: 6 Ölü, 13 Yaralı

Van Valisi Ozan Balcı, kamyonetle bir minibüsün çarpışması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 4’ü ağır 13 kişinin de yaralandığını söyledi. Akşam saatlerinde Gürpınar-Başkale kara yolu üzerindeki Güzeldere Tüneli yakınlarında yolcu minibüsüyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir