Boğazdaki yalılar AKP’liye gitti

Türk Hava Yolları Zarara Uğradı: Boğazdaki Yalılar AKP’li İsmine Mi Verildi?

Ali Can POLAT

Türk Hava Yolları (THY), yıllardır iktidarın yandaşlarını istihdam alanı olarak kullanmasıyla eleştiriliyor. 2025’in ilk çeyreğinde 626 milyon TL kâr açıklaması beklendiği halde, 2 gün önce 1.8 milyar TL zarar ettiğini duyurdu. Bu açıklama, milyonlarca borsa yatırımcısını olumsuz etkilerken, THY’ye tepkilerin yükselmesine neden oldu. Bu skandalın ortasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınıp THY’ye otel olarak verilen boğazdaki yalılarla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Turizmgazetesi’nin haberine göre, İstanbul Ortaköy’deki Fehime ve Hatice Sultan (Naime Sultan) yalıları, AKP’li Serkan Yazıcı’ya teslim edildi.

İBB DAVA AÇMIŞTI

Aslında THY’nin bu yalıları kendisinin işleteceği duyurulmuştu, fakat otel AKP’den Marmaris Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Yazıcı’ya verildi. Peki, THY’nin yaptığı restorasyon maliyetleri, otelin Yazıcı’ya kaç yıllığına kiralandığı bilinmiyor. Yalılar, 2009 yılında İl Özel İdaresi’nden 100 milyon dolara THY’ye kiralanmış ve 2014’te İBB’ye devredilmişti. İBB, THY’nin restorasyonu tamamlamaması nedeniyle dava açmıştı. İktidar, 2022’de yalıların mülkiyetini THY’ye tamamen devretti. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, bu durumu sorgulayarak, neden THY Do&Co gibi tecrübeli bir işletmeye verilmediğini dile getirdi.

Otelciler İsyan Ediyor: Neden İhale Yapılmadı?

Yalıların eski AKP Belediye Başkanı Adayı Serkan Yazıcı’ya sessiz sedasız verilmesi, turizmcileri de rahatsız etti. Bu tür kiralamaların ihaleler aracılığıyla yapılması gerektiğini belirten Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Kurucusu Serdar Karcılıoğlu, “Bu yalılar ülkenin en değerli yapıları. Eğer THY bu otelleri işletmeyeceği ve kiralayacağı kararına varmışsa, bu neden kamuoyuna açıklanmadı? İşletmeye talip birçok meslektaşımız var. İhaleye girip en yüksek teklifi verenin kazanması daha adil olurdu. Böylelikle kamu kurumu da daha fazla kazanç sağlardı” şeklinde görüş bildirdi.

Related Posts

SPK’dan 2 şirketin sermaye artırımına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 sermaye artırımı ve 6 borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi.

Küreselde artan altın talebi Türkiye’de sert düştü!

Dünya Altın Konseyi, 2025 yılının birinci çeyreği için küresel altın talebine dair raporunu yayımladı. Raporda, talebin artış gösterdiği ancak altın takı talebinin rekor fiyatlar nedeniyle ciddi oranda azaldığı belirtildi. Türkiye’de ise altın talebi, özellikle yatırım ve mücevher talebindeki düşüşle birlikte önemli bir gerileme kaydetti.

Dolar/TL güne yükselişle başladı

Döviz kurlarında hareketlilik sürüyor. Dolar/TL kuru yeni günde sert hareketlenmelere maruz kalırken, Euro/TL’de de karışık seyrin olduğu görülüyor.

‘İtalya’nın Türkiye ile olan işbirliği ilişkileri her geçen gün güçleniyor’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, İtalya ile Türkiye arasındaki işbirliğinin her geçen gün güçlendiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretiyle de başka bir döneme geçileceğine inandıklarını söyledi.

Birleşik Kamu-İş açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırı arttı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı KAMU-AR Araştırma Merkezi, Nisan 2025’e ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 26 bin 179 liraya, yoksulluk sınırı ise 79 bin 413 liraya yükseldi.

BES havuzunda toplam fon büyüklüğü 1,4 trilyon liraya yaklaştı

Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sistemindeki (OKS) devlet katkısı ile katılımcı fon tutarlarının toplam büyüklüğü ilk çeyrekte 1 trilyon 391 milyar 501 milyon liraya ulaşırken, toplam katılımcı sayısı 17,3 milyona yaklaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir