‘Erken seçim 1.5 yıl sonra olabilir’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – CHP, 31 Mart’tan sonra erken seçim talep etmese de parti kulislerinde bir süredir 2026 baharında erken seçim olabileceği konuşuluyordu. Parti yetkilileri, konuya ilişkin “Biz seçime zaten hazırız. Bir muhalefet partisi seçim ister. Biz de zaten normal bir seçim kampanyanın içindeymiş gibi çalışıyoruz” değerlendirmesini yapıyorlardı. Özel’den de dün erken seçim konusunda dikkat çeken bir açıklama geldi. 

TBMM’de eski bakanlardan Yaşar Yakış için düzenlenen cenaze töreni sonrası, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, şunları söyledi: “Erken seçimi ancak isterse halk ister demiştik. CHP her ay farkı bir puan daha açarak, birinci parti durumunu muhafaza ediyor. Bu şartlarda erken seçimi halkın isteyip istemediğine bakmak lazım. Seçimden hemen sonra bir erken seçim talebi yokken, her ay bu talep biraz daha artıyor. Benim değerlendirmem şudur; bence 5 yıl tamamlanmaz, tam ortasında bir erken seçim olur. Bugünden 1.5 yıl sonrası bir erken seçimi olası görüyorum. İstiyor muyum? Vallahi gelecek hafta olsun istiyorum. Parti birinci partiyken, bu kadar zor durumdaki insanların umudu CHP olmuşken ben neden erken seçim istemeyim? Ama 130 milletvekilimizle ve AK Parti ve MHP oy vermediği takdirde erken seçim kararı alınamıyorsa, bizim burada erken seçim dememizin ya da demememizin teknik bir karşılığı yok.” 

Normalleşmeye devam

Özel, “normalleşme” ve “yumuşama” tartışmasına ilişkin şöyle konuştu: “Uzun süredir normalleşme diyorduk. Erdoğan yumuşama diyordu. Dünden itibaren bu sürecin terminolojisinde bizim kullandığımız ifadeye döndü. O da normalleşme demeye başladı. Millet normalleşmeden memnun ama kimse muhalefetten yumuşama beklemesin. Yumuşama kelimesinin terk edilmesinden memnunum. Normalleşmeye devam.”

Eski Bakan Yakış’a veda

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren AK Parti iktidarlarının ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için dün TBMM’de cenaze töreni düzenlendi. Törene Yakış’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP lideri Özel, eski TBMM Başkanları Cemil Çiçek, Bülent Arınç, İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sayıda mevcut ve eski milletvekili de katıldı. Düzce’de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Yaşar Yakış’ın cenazesi, Osmaniye Mezarlığı’nda toprağa verildi. – ANKARA Milliyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx