Evden Çıkarken Çamaşır Makinenizi Kapamıyorsanız Büyük Hata Yapıyorsunuz : Olabilecekleri Bilseniz!

Çamaşır makineleri öngörülemeyen arızalara karşı hassastır. Yıkama sırasında bir arıza meydana gelirse, bu sadece evinizi değil, bir apartman dairesinde yaşıyorsanız alt katlardaki komşularınızı da su basabilir.

Sigortanız bile hasarı karşılamamayabilir. Sözleşmenizde belirtilmeyen eşyalar, çamaşır makinesi arızası nedeniyle zarar görebilir. Kullanıcının ihmali göz önünde bulundurulur. Çamaşır makinesini çalıştırıp saatlerce evden ayrılmak, sigorta şirketi tarafından “ağır ihmal” olarak değerlendirilebilir.
Titreşim ve borulardaki basınç dalgalanmaları su basmasına neden olabilir. Yeterince sağlam sabitlenmemiş bir tahliye hortumu, kirli suyun banyoya akmasına ve katlara yayılmasına yol açabilir.
Onarımlar pahalı olabilir. Su basması sonucu sadece kendi dairenizde değil, komşularınızda da hasar oluşursa, hem kendi evinizi onarmak hem de komşularınızın zararlarını tazmin etmek zorunda kalabilirsiniz.

Çamaşır makinesini kullanmanın en güvenli yolunun, birisinin evde olduğu zamandır. Bu sayede, bir arıza meydana gelirse, makine hemen kapatılabilir veya su musluğu kapatılabilir.

Sonuç olarak:
Çamaşır makinesini çalıştırmadan önce hortumların ve bağlantıların sağlamlığını kontrol edin.
Yıkama sırasında evden ayrılmanız gerekiyorsa, kısa süreli programları tercih edin ve makinenin başında birini bulundurun.
Herhangi bir arıza veya su sızıntısı fark ederseniz, derhal makineyi kapatın ve su musluğunu kapatın.
Ayrıca, çamaşır makinenizin kullanım kılavuzunu okumanızı ve üreticinin talimatlarına uymanızı da tavsiye ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx