Fenerbahçe’ye reçeteyi yazdı! Burcu Kapu: ‘Emre Belözoğlu’na ihtiyacı var’

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Lugano’yu deplasmanda 4-3 mağlup etti. Stockhorn Arena’da oynanan mücadelede Fenerbahçe’nin kaptanı Edin Dzeko 45+1’de penaltıdan, 46. dakikada ve 67. dakikada attığı goller ile yıldızlaştı. Fenerbahçe’nin 4. golünü ise 73. dakikada Ferdi Kadıoğlu kaydetti.

Lugano’nun gollerini ise 4. dakikada Ayman El Wafi, 64. dakikada Urman Bislimi ve 90+3’te Milton Valenzuela kaydetti.

Müsabakanın ardından spor yazarları Fenerbahçe’nin oyununu değerlendirdi. İşte o yazılar…

BURCU KAPU: YENİ SEZONA HAZIR MIYIZ? (MİLLİYET)
Sezonun ilk maçları zordur. Takım fiziksel olarak zorlanır, zorlandıkça oyun ritmini bulamaz. Sarı-lacivertliler ilk yarı bu sorunlarla boğuştu. Maçın hemen başında pozisyon hatası sonucu kalesinde gördüğü erken gol, zaten konsantrasyon sağlamakta zorlanan takımda işleri daha da zorlaştırdı.
İlk yarı boyunca Fenerbahçe topa tempo kazandırmakta sıkıntı yaşadı. Yumuşak her pas, suni çimde daha bir gitmedi, daha bir can çekişti, sonuçta merkezde yüksek top kaybıyla sonuçlandı. Buna bir de önde baskının işlememesi eklenince, Lugano geride çok rahat pas yaptı. Halbuki üçüncü golde de gördük ki, ön alanda baskı yapınca hata yapmaya çok müsait bir takım Lugano. Fiziksel olarak Fenerbahçe’den çok daha rahat bir görüntü çizdiler belki ama muhtemelen bunun da sebebi liglerinde maçlarının başlamış olması.

KRUNIC FRED’İ DE BOZDU
Hemen burada bir soruyla devam edelim. İsmail Kartal sezonun ilk maçına Krunic ile başlasaydı neler konuşulurdu? Toplu oyunda yok, direnç yok, fizik kalite yok. Onun bu hali, partneri Fred’in de pas oyununu bozdu. İlk yarının sonlarına doğru Krunic biraz kendini gösterir gibi oldu ama o biraz için kadroda tutmaya değer mi?

EMRE BELÖZOĞLU TARZI ORTA SAHA
Aynı soruyu sormamız gereken diğer oyuncu da Kent. Hep bir şans daha diye geçiriyor insan içinden ama hem oyun aklı yetersiz hem mental olarak bitik durumda. Mourinho takımında olmaması gereken iki oyuncu olarak Kent ve Krunic’i şimdilik not ettik. Fenerbahçe orta sahası Emre Belözoğlu benzeri bir oyuncuya ihtiyacım var diye bağırıyor. O yüzden yenen üç golü savunmadaki basit hatalardan olduğu kadar merkezdeki top kayıpları üzerinden de okumak lazım.
Dünün en iyisi Tadic’in kalçasını dayayarak aldığı toplar, Dzeko’nun kimi alırsanız alın ben burdayım mesajı ve Ferdi’nin master class oyunu…

Son olarak tıpkı Avrupa Şampiyonası gibi Avrupa kupalarında da sadece kaptan hakemle konuşabilir kuralı geçerli. Aksi durumda oyuncular sarı kart görecek. Dün hakem bunu her itirazda uyguladı. Bu uygulamayı unutan üzülür.

FAİK ÇETİNER: “MOURİNHO ŞOV BAŞLADI” (FANATİK)
Lugano maçı Fenerbahçe için mini bir sınav sayılırdı. Bu takım geniş ve kaliteli kadrosuyla bu sene büyük işlere imza atar. Mourinho’nun sahaya süreceği 11’lere itiraz eden de çıkmaz. Portekizli hoca takım içi rekabeti ile işini daha da kolaylaştıracak gibi. Fenerbahçe ve Mourinho Avrupa macerasına fırtına gibi başladı. Devamı gelir mi? Gelmezse sürpriz olur, diyelim ve gelecek turları bekleyelim.

SERKAN AKCAN: “USTALARIN RESİTALİ” (FANATİK)
Oyunu çok daha erken eline almış olmasına rağmen golü devre biterken Dzeko’nun penaltı atışıyla bulmak soyunma odasının havasını değiştiren en önemli detaydı. Dzeko 38 yaşında ama hala çok klas hala büyük bir lider ve hala eşsiz bir santrfor. Yaptığı hat-trickle gecenin yıldızıydı ama diğer yandan da santrfor rotasyonundaki rekabet ateşinin ne seviyede olacağını da göstermiş oldu.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir