Gençler arasında yaygın ama ağız sağlığını tehdit ediyor!

Diş Sağlığını Tehdit Eden Riske Karşı Piercingler

Üsküdar Üniversitesi Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, oral bölgedeki piercinglerin diş sağlığı üzerindeki risklerini açıkladı.

Piercing Kullanımı Diş Sağlığını Nasıl Etkiliyor?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, gençler arasında yaygın olan dil, dudak ve yanak piercinglerinin ağız ve diş sağlığına olan etkilerini değerlendirdi. Dr. Altop, kullanılan metalin kalitesine bağlı olarak oral mukozada alerjik reaksiyon riski olduğunu belirtti. Ayrıca, piercinglerin dişlere teması sonucu çatlak veya kırık oluşabileceği uyarısında bulundu. Ağız içi dokularda yırtılma veya travma riskine de dikkat çeken Dr. Altop, sterilizasyon kurallarına uyulmaması halinde bulaşıcı hastalıkların yayılma olasılığına vurgu yaptı.

Piercing Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, piercing kullanan bireylere önerilerde bulundu. Dr. Altop, düzenli diş bakımının önemini vurgulayarak, piercing bölgesinin hijyeninin sağlanması gerektiğini ve herhangi bir enfeksiyon belirtisi durumunda derhal diş hekimine başvurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, düzenli diş hekimi kontrollerinin atlanmaması gerektiğini hatırlattı.

Hangi Durumlarda Tedavi Gerekebilir?

Dr. Öğr. Üyesi Seda Altop, dil, dudak ve yanak gibi bölgelere yapılan piercinglerin neden olabileceği komplikasyonlara değindi. Dr. Altop, enfeksiyon durumunda piercingin çıkarılması ve antibiyotik tedavisi gerekebileceğini, dişlerde kırık veya çatlak oluşması durumunda ise restoratif tedavilerin uygulanabileceğini belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: 50 yaş üzeri herkes risk altında olabilir

Belirti vermeden ilerliyor, geç fark edildiğinde kalıcı görme kaybına yol açabiliyor. Erken teşhis ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hastalığın kaderini belirliyor.

Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein tozu kullanımı son yıllarda gençler arasında büyük bir hızla yayılıyor. Ancak uzmanlar, bilinçsiz tüketimin karaciğer yetmezliğinden böbrek hasarına, hatta ölüme kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Kanser tedavisinde çığır açan hücreler Türkiye’de üretilecek

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Liv Hospital Rejeneratif Tıp Kök Hücre Üretim Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Türkiye’de kanser

Sakız çiğnemek baş ağrılarını tetikleyebilir! Doğru kullanıldığında faydası bile var

İster öğle yemeğinden sonra nefesinizi tazelemek için ister bir şeye odaklanmak için çiğniyor olun. Sakız gerçekten ağız sağlığınıza yardımcı mı oluyor mu yoksa içten içe size zarar mı veriyor? Diş hekimliği uzmanlarını sakız çiğnemenin artılarını ve eksilerini masaya yatırdı. İşte tüm detaylarıyla sakız çiğnemenin gerçek yüzü!

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir