Gezginci’nin ödül gururu

Esra Gezginci’nin oyunculuk ve sunuculuk yaptığını biliyordum, ama nasıl bir insan olduğu konusunda en küçük bir fikrim yoktu. Geçen sonbaharda Türkiye’nin ilk konuk ülke olduğu Bişkek Uluslararası Film Festivali için Kırgızistan’a gittiğimizde tanıştım Gezginci’yle… Birlikte yapılan seyahatler bir insanı tanımak için fırsatlar sunar size…

Kırgızistan seyahatinde tanıştığım ve tanıdığım Gezginci, yapımcısı ve sunucusu olduğu kültür sanat programı ‘Esrarengiz İstanbul’la, 8. Anadolu Medya Ödülü’ne layık görüldü. Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Gezginci’yi tebrik edip, duygularını sordum, şunları söyledi:

“Öncelikle çok heyecanlıyım, çünkü Cumhurbaşkanımızın elinden ödül almak benim için büyük gurur ve mutluluk verici. Anadolu Yayıncılar Federasyonu ve jüri üyelerine beni bu ödüle layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum.

İstanbul ve Azerbaycan programlarım için çok meşakkatli bir çalışma temposu içerisindeydim ve bu büyük ödülle de emeklerim taçlanmış oldu. Sevdiğim işi yaparak, güzel çalışmalara imza atmaya devam edeceğim.

Eğer yaşasaydı beni gururla seyredecek olan rahmetli babacığıma bu kıymetli ödülü ithaf ediyorum.”

Türklerin bayram tatili için tercihi

Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık” açıklamasıyla Kurban Bayramı’nın tatil süresi dokuz güne çıktı. İç turizm açısından önemli bir gelişme bu.

Peki Türkler bu dokuz günlük tatili nerede geçirecek?

neredekal.com’un kamuoyuna açıkladığı verilere göre, Türklerin internetteki tatil aramaları önceki bayramlara göre yüzde 132 oranında arttı.

Hayaller böyle de gerçek ne?

Dokuz günlük tatil için ne kadar tatilseverin nereleri tercih ettiği Kurban Bayramı’nın ardından ortaya çıkacaktır.

Ancak insanlar internette, “Bayram tatili nerede, kaç lira?” aramasını boşuna yapmadı herhâlde. Tatil pahalı, ama hayali bedava nasılsa!

Çünkü tatilseverlerin internette bu konuda yaptıkları aramalarda Antalya açık ara önde.

Antalya bölgesinde ise en çok arama Kemer ve Alanya için yapıldı.

Tatilcilerin, Antalya’dan sonra tatil için internette en çok aradıkları şehir Mersin. Mersin’i Muğla, Balıkesir ve İzmir izledi.

Muğla’da Fethiye ve Datça’yı, Balıkesir’de Erdek ve Ayvalık’ı, İzmir’de ise Çeşme ve Seferihisar’ı bayram tatili için arama yaptı tatilsever Türkler.

15 milyon kullanıcısı olan neredekal.com yöneticileri, 23 binden fazla tesise ait verileri incelediğinde ortaya çıkan tablo şu:

Son üç yıldır Türkler ağırlıklı olarak Kurban Bayramı’nın ikinci gününde tatile çıkıyor.

Tatilseverlerin yüzde 23.4’ü üç gece, yüzde 37.2’si ise dört gece ve üzeri konaklama yapıyor.

Tatilciler en çok her şey dahil otelleri arıyor, ardından erken rezervasyona indirim yapan oteller geliyor.

Tatilcilerin; bungalov ve apart otellerden sonraki tercihi ise pansiyonlar.

GÜNÜN SÖZÜ

Yapman gereken hayırlı, yararlı işleri yarına bırakma. Bakarsın yarın olur da, sen olmazsın.” (Hz. Ali)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx