Glütensiz beşamel sos: Özlediğiniz yemekleri yeniden keşfedin!

Glütensiz beşamel sos yapmak başlangıçta göze biraz korkutucu gelebilir, ancak gerçek şu ki, bu süreç oldukça basittir. Özellikle çölyak hastası ya da glütene hassasiyeti olduğu için glütenli gıdalar tüketmeyen kişilere yıllardır yiyemediği birçok beşamel soslu yemeğin kapısını açacak anahtarı sunar.

Beşamel sosunun temeli, un ve yağın eşit oranlarda karıştırılmasıyla oluşan bir meyanedir. Bu basit meyane karışımı, birçok ana yemeğin temelini oluşturan ve Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Lazanya gibi birçok fırına giren yemeğin ana sosu olan beşamel sosun glütensiz bir versiyonunu yapmak gerçekten de çok kolaydır.

GLÜTENSİZ BEŞAMEL SOS YAPMAK İÇİN İPUÇLARI

Glütensiz beşamel sosunuz çok ince ise tekrar ocağa alıp birkaç dakika daha pişirerek kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Eğer sosunuz dağıldıysa bir yumurta sarısı ekleyerek kurtarabilir, artan glütensiz beşamel sosunu saklamak isterseniz, tekrar kullanmak istediğinizde sürekli karıştırarak yeniden ısıtabilir ve sonrasında tariflerinizde kullanabilirsiniz.

GLÜTENSİZ BEŞAMEL SOSU TARİFİ

Glütensiz Beşamel Sosu Tarifi İçin Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı glütensiz pişirme un
  • 3/4 çay kaşığı tuz
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • 1,5 su bardağı süt

Glütensiz Beşamel Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

Glütensiz beşamel sos tarifini yapmak için öncelikle küçük bir tencerede orta ateşte tereyağını eritin. Unu, tuzu ve isteğe bağlı karabiberi ekleyip, pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Bu unu kavurma işlemi unun çiğ kokusunu ortadan kaldıracaktır.

Adım 2

Yavaşça sütü ekleyin ve sürekli olarak karıştırın. Tüm sütü birden eklemek yerine azar azar eklemek meyanenin eşit şekilde dağılmasını ve sosun daha homojen bir kıvam almasını sağlar. Sosu orta ateşte kaynatın ve 1-2 dakika boyunca sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Ocaktan alın ve karıştırmaya devam edin. Bu aşamada glütensiz beşamel sosunuz, ocaktan aldıktan sonra biraz daha kalınlaşacaktır.

Glütensiz beşamel sosu, yemeklerinize zenginlik ve lezzet katmanın harika bir yoludur. Temel malzemelerle kolayca yapılabilir ve çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Kendi damak zevkinize göre sosu tatlandırabilir ve çeşitlendirebilirsiniz. Artık favori yemeklerinizi glütensiz bir şekilde hazırlamak için beşamel sosunun tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx