Soyulan yalının sahibi tanıdık çıktı

150 milyon liralık soygun yapılan Memduh Paşa Yalısı’nda ilginç bir detay ortaya çıktı.

150 MİLYON LİRALIK BÜYÜK VURGUN

İddialara göre; yalının içerisinde bulunan bir inşaat şirketinde özel güvenlik olarak çalışan Ahmet Y., gece saatlerinde alarmı susturdu ve maskeli 4 kişiyi içeriye aldı.

8 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen soygunda güvenlik görevlisi maskeli olarak gelen 4 arkadaşıyla birlikte 150 milyon lirayı çalarak sırra kadem bastı. Polis hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

REZA ZARRAB’IN AKRABASI ÇIKTI

Diğer yandan Ticaret Sicil Gazetesin’de şirketle ilgili verilen bilgilere göre soyulan yalının sahibinin Zarrab’ın eniştesi İran asıllı Behram Eromi olduğu ortaya çıktı. Eromi’nin Reza Zarrab’ın ablası Şeyda Eromi ile evli olduğu belirtildi.

DÖVİZLERİ ÇUVALLA TAŞIDILAR

Olayla ilgili yapılan incelemelerde, kimliği tespit edilen özel güvenlik görevlisi Ahmet Y.’nin maskeli 4 şüpheliyi içeriye aldığı, soyguncuların yalıda bulunan kasaların kilitlerini kırıp içlerindeki dövizleri çuvallara doldurduğu ve ardından, çuvalları yalıya yanaştırdıkları kamyonetin kasasına yerleştirdikleri tespit edildi. Polis ekipleri, hırsızları yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

AYNI YALIYA 2017’DE DE OPERASYON YAPILDI

2017 yılında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına “gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin etmek” suçlamasıyla el koymuştu. Mal varlıklarına el konulmasına karar verilenler arasında NAB Holding yöneticisi Omid Mohagilegh Eromi de vardı.

Polis, Eromi Ailesi’nin ortak şirketi olan NAB Holding’in Sarıyer Kireçburnu’ndaki merkezine operasyon düzenlemişti. Binada arama yapılmış ve muhasebe yetkilisi gözaltına alınmıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx