İslam Memiş altın 15 gün sonra olacakları açıkladı. ‘Hazırlanın’ diyerek uyardı

Düğün mevsimi yaklaştıkça, sevdiklerine hediye almanın ve yatırım yapmanın düşünüldüğü bir dönemde, insanlar altın fiyatları hakkında çeşitli konuları merak edip araştırıyorlar.

İslam Memiş, altın alım ve satımlarıyla ilgili merak edilen soruları cevapladı.

ALTIN FİZİKSEL Mİ OLMALI SANAL MI?

Fiziksel altın mı yoksa sanal altın mı tercih edilmeli konusu kişiden kişiye değişirken İslam Memiş, altın yatırımcısının saklama imkanlarının uygun olmadığı durumlarda, uzun vadeli yatırımcılar için faiz hassasiyeti olmadığı sürece bankalar aracılığıyla birikime devam edebileceğini belirtti.

Bankalardaki mevduat garantisi 400 bin lira olduğundan, bu miktarın üzerindeki tutarlar farklı bankalarda saklanabilir.

Fiziksel altın, saklama imkanları müsait olanlar için daha avantajlı olabilir. Alım-satım makas aralığı ve fiyat rekabeti gibi avantajlara sahiptir.

Memiş, “Yastık altındaki altının ülke ekonomisine katkısı yok” düşüncesinin doğru olmadığını vurguluyor ve bu durumun alım-satım maliyetlerini artırması veya fiziksel teslimatın zorlaşması anlamına gelmediğini belirtiyor.

Ancak bu konuda sistemden uzaklaşan kişiler için çözüm bulunması gerektiğini ifade ediyor.

ALTIN HANGİ SAATLERDE ALINMALI?

Bankadan alım-satım yapmak için en uygun saatlerin hafta içi 10.00-17.00 saatleri olduğunu belirten Memiş, hafta sonları bu işlemlerin yapılmasının yanlış bir karar olabileceğini ifade ediyor.

Farklı bankaların fiyat alternatiflerinin değerlendirilmesi gerektiğini ve resmi kur ile Kapalıçarşı arasında belirli bir farkın olduğunu, ancak bu farkın bankalarda daha da artabileceğini belirtiyor.

Son olarak, gram altının fiyatının 2024 yılında 2.050 liradan başlayıp şu anda 2.450-2.500 lira arasında oynadığını belirten Memiş, yıl sonuna kadar 3.000 lirayı öngördüğünü ifade ediyor.

KRİTİK 15 GÜN

Mayıs ayındaki düşüşlerin altın alıcılarına fırsat sunduğunu ve gram altının Türkiye’de yatırımcısına en çok kazandıran bir yatırım aracı olduğunu söylüyor. Temmuz ayına kadar yeni rekorlar beklediğini ifade ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx